jos_4213-kopie-2

Wie wij zijn

Christine startte met The Banyan Tree in 2015. Door intense samenwerking met Thomas Maurissen (Meditatiegroep, Chakra reeks, Zelfliefde reeks) en het voelen van een gezamenlijke missie, vervoegde Thomas Maurissen sinds April 2018 The Banyan Tree.

Christine Lenaerts

Als kind al was ik geïntrigeerd door de diepere betekenis van het leven.
Op mijn 18de ging ik voor het eerst met mijn moeder mee naar India.
Een ongelofelijk land dat mijn ogen opende voor de wereld in en rondom mij.

Ik heb vele jaren als sociaal assistente gewerkt met drugsverslaafden, bejaarden, kinderen, thuislozen en mensen met een mentale beperking. Daardoor leerde ik goed zien, horen en voelen wat er leefde bij de mensen en hoe ik iets kon betekenen op het moment dat onze paden elkaar kruisten. Deze ervaring leerde mij ook dichter naar mezelf te groeien en dieper te vertrouwen op mijn hart en mijn intuïtie.

Dankzij de opleiding intuïtieve ontwikkeling en tal van cursussen ging ik verder op reis naar mezelf en ontdekte ik verborgen schatten en krachten. Ik kwam obstakels en weerstanden tegen. Door hier aandacht aan te geven, echt te voelen en te vertrouwen op zichtbare en onzichtbare hulp, voelde ik me steeds dieper verankerd en werd mijn leven zoveel intenser, vreugde- en betekenisvoller.

Ik vind het heel boeiend om energetisch met mensen te werken en heb daarom mijn innerlijke roep gevolgd en voluit voor dit werk gekozen.
Het ontroert me te zien hoeveel energie er vrij komt als je jezelf toont met je pijn, vragen, vreugde en dromen. Dankzij het erkennen van wat zich aandient en door te vertrouwen op de leiding vanuit je hart, gebeuren er prachtige dingen en gaat er zo een mooie wereld voor je open!

Graag maak ik gebruik van vorm en beeld als instrument.
Bij de Hope-methode werken we met een energetische vorm van wat volgens jouw ervaring nog vast zit.
Bij Mandala tekenen en intuïtief schilderen is vorm en beeld ook een toegangspoort tot verdieping en inzicht in jezelf.
Dankzij diepe ontspanning en stilte komen we losser van vorm en beeld.
We ervaren dan het wonder van volheid en leegte, van eenheid.

Ik nodig je graag uit om samen te groeien, samen te proeven en samen te ervaren!

Opleidingen en cursussen:
Master Coach / Epeca (European Psycho-Energetic Coaching Association) (2016 – heden)
Lesgever in mandala tekenen / Elisannes Expressie (2015-2016)
Hope-facilitator / Timotheus-Intuïtie vzw (2015)
Vedische kunst / Vedic Art Gert Stienaers (2014)
Transcendente meditatie / Transcendente meditatie beweging (2013)
Leven vanuit je hart/ Timotheus-Intuïtie vzw (2013)
Intuïtieve ontwikkeling / Timotheus-Intuïtie vzw (2012-2016)
Intuïtieve ontwikkeling en adembeheersing / vzw de Lichtcirkel (2011-2012)
Body-awareness / Auroville India (2005)
Prof. bachelor Sociaal werk – optie Maatschappelijk werk / Sociale School Heverlee (1996-1999)

DSC06118

Thomas Maurissen

Ik ben van jongs af aan bezig met een aantal voor mij essentiële vragen. “wie of wat ben ik?” “Heeft het leven een doel?” “Wat is mijn levensmissie?” ….

Vooral het thema ‘verbinding’ blijft als een rode draad in mijn leven steeds aanwezig.
“Wat is een wezenlijke verbinding met mezelf en met de ander? “
“Hoe is het om in een liefdevolle verbinding te blijven, ook in de moeilijke momenten?”

Deze vragen maakten een ontembare honger naar een steeds dieper contact in mezelf wakker. Dit resulteerde in heel wat opleidingen en cursussen zoals intuïtieve ontwikkeling, meditatie trainingen, retraites, psycho-energetica, medium opleiding enz…
Het is in deze trainingen dat ik me meer en meer bewust ben geworden van mijn natuurlijke (hoog)sensitiviteit.
Hoewel in iedere kracht ook valkuilen zitten, ondervind ik in deze sensitiviteit steeds meer “bruikbare” krachten. Deze krachten zet ik ook bewust in tijdens individuele of groepssessies.
Zo kunnen we ook samen op een energetische manier contact maken met je innerlijke karakterstructuur of ego-structuur om te kijken waar er zich moeilijkheden voordoen. Dit kan ook inzicht verschaffen op welke manier bepaalde patronen in je leven zijn ontstaan en wanneer deze patronen vooral actief worden.

Het is dan ook mijn diepe innerlijke wens om mensen helpen verbinding te maken met hun blinde vlekken of onbewuste patronen zodat deze doorbroken kunnen worden.

Ook in mijn job als opvoeder begeleid ik nu ongeveer 10 jaar ouders en kinderen die moeilijkheden in hun ontwikkeling ervaren. De laatste jaren coach en begeleid ik vooral opvoeders die in de leefgroepen of in andere contexten werken met kinderen met een gedrags- en/of emotionele stoornis.
In deze job heb ik heel goed voeling gekregen met de mogelijke “pijnen” die vanuit de kindertijd ons soms nog kunnen achtervolgen, of terug pijnlijk zichtbaar kunnen worden bij onze eigen kinderen of in andere relaties.
Ook hier heb ik gemerkt dat het werken rond het “innerlijke gekwetste kind” op alle leeftijden mogelijk is en bijzonder helend kan werken.

Maar of je nu rond je innerlijke kind, je hoogsensitiviteit of rond een ander thema wilt werken, iedere sessie is afgestemd op jouw unieke zijn. Steeds vertrekkend vanuit een “blanco blad” kijken we wat er zich aandient en gaan we hier op de typische The Banyan Tree “intuïtieve energetische manier” mee om. Op die manier blijf jij zelf eigenaar van je eigen proces en kunnen de ontstane inzichten diepgaande vormen aannemen.

Ik beschouw het als een eer om mensen op deze manier doorheen hun proces te mogen ondersteunen.