2021-11-10 Reeks Leren mediteren (av)

Avondreeks : Leren Mediteren met een Persoonlijke Mantra

Deze reeks geef ik samen met bewustzijnscoach, Chopra teacher en oprichtster van Evolutionary Being: Christine Pepels.

Primordial Sound Meditatie is het perfect uitgebalanceerde meditatieprogramma van Deepak Chopra. Tijdens deze editie leer je gedurende 4 avonden op een eenvoudige en comfortabele manier mediteren en krijg je een dieper inzicht in de verschillende aspecten van meditatie.

Meditatie brengt je turbulente geest naar steeds diepere niveaus van rust – naar een staat van puur gewaarzijn die de bron is van alle creativiteit, liefde en gelukzaligheid

Het Primordial Sound Meditatie-programma is heel bijzonder! Je ontdekt dat mediteren op dagelijkse basis iets helemaal anders is dan zo nu en dan een keertje mediteren. Dit programma inspireert je om je leven te transformeren!

In een jachtige wereld van stress en prestatiedrang komen steeds meer mensen lichamelijk en geestelijk onder druk te staan. Primordial Sound Meditatie is een eenvoudige techniek uit de eeuwenoude yoga-traditie van India waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze bijdraagt aan je lichamelijk en geestelijk welzijn.

Voordelen van Primordial Sound Meditatie

 • Minder stress
 • Minder angst
 • Lagere bloeddruk
 • Betere immuniteit
 • Meer lichamelijk & geestelijk welzijn
 • Goed voor hersenen en chromosomen  
 • Betere nachtrust
 • Betere relaties
 • Scherpere intuïtie
 • Meer innerlijke vrede en harmonie

Wat is meditatie?
Meditatie is een technologie voor het herontdekken van de innerlijke intelligentie die reeds in je aanwezig is. Het gaat er niet om je geest te forceren om stil te zijn. Het gaat om het herontdekken van de innerlijke stilte die er al is zodat ze meer deel kan uitmaken van je leven. 
Stilte is de bron van waaruit geluk, creativiteit en oneindige mogelijkheden voortvloeien. Vanuit pure stilte ontvangen we inspiratie, intuïtieve gedachten en een diep gevoel van verbondenheid. Meditatie is een reis naar de kern van ons creatieve zelf van waaruit emotionele vrijheid en vervulling ontstaan.

Wat is een primordial sound?
In deze workshop ontvang je een persoonlijke mantra, jouw primordial sound mantra. Dat is de klankvibratie van het universum op het moment van jouw geboorte. Deze mantra brengt je geest naar diepere niveaus van rust zodat je toegang krijgt tot je volledige potentieel.

Welk effect zal Primordial Sound Meditatie hebben op mijn gezondheid?
Stress wordt gezien als één van de grootste factoren die aan de basis liggen van ziekte. Hoewel meditatie niet gezien moet worden als een geneesmiddel op zichzelf, heeft wetenschappelijk onderzoek wel aangetoond dat het heilzaam is voor een hele reeks van gezondheidsproblemen. Omdat stress voor een groot deel geëlimineerd wordt, kunnen onze geest en ons lichaam terug functioneren op de meest efficiënte manier. Je voelt je gezonder en je ervaart meer vitaliteit en geluk.

Hoe leer ik Primordial Sound Meditatie?
Je kan het leren tijdens vier sessies van 2,5 uur. We mediteren zittend op een stoel, zodat het voor iedereen comfortabel en makkelijk toegankelijk is.

 • Sessie 1: Introductie tot Primordial Sound Meditatie. Meditatie als middel tegen stress. Persoonlijke instructie van de persoonlijke mantra tijdens een klein ritueel.
 • Sessie 2: Het leven is multidimensioneel + Groepsmeditatie.
 • Sessie 3: Het perfectioneren van de meditatie + zielsvragen + groepsmeditatie
 • Sessie 4:  De hogere staten van bewustzijn

Primordial Sound Meditatie wordt aanbevolen aan iedereen die verlangt naar diepere vreugde, innerlijke vrede, meer vrijheid en meer beheersing van het leven.

Kostprijs: 350 euro

Inbegrepen zijn:

 • De kostprijs van de mantra berekend in The Chopra Center
 • Meditatie werkboekje
 • Primordial Sound Meditation-deelname Certificaat van The Chopra Center.
 • 3 weken opvolging via whatsapp groepje
 • Je maakt deel uit van de PSM-community en kan deelnemen aan verdiepingssessies


Wanneer: 10/11/21, 11/11/21 en 15/11/21,16/11/21 telkens van 19u30 tot 22u

Graag tijdig inschrijven o.w.v. het beperkt aantal plaatsen via het contactformulier
Dan stuur ik je uiterlijk binnen 3 dagen een bevestigingsmail en de betaalgegevens. Mocht je toch geen mail ontvangen, gelieve me dan even telefonisch te contacteren (0479/81.34.52)

Alle corona-maatregelen worden in acht genomen.

Waar: Tuinatelier The Banyan Tree, Wenbergstraat 1, 3600 Genk
Begeleiding: Chopra teacher Christine Pepels van Evolutionary Being en Zelfbewustzijnscoach Christine Lenaerts

Reactie van deelnemers:
‘Een goede 8 weken geleden volgde ik de workshop van primordial sound meditation bij The Banyan tree. Ik probeerde al eerder om meditatie een vast onderdeel van mijn leven te maken maar na een aantal dagen hield ik er dan telkens mee op. Nu, 8 weken later, kan ik trots zeggen dat ik iedere dag minstens een half uur heb gemediteerd en meestal zelfs een uur! Dankzij de motiverende uitleg van de workshop vond ik de kracht om door te zetten en ondertussen merk ik dat ik ervan geniet om me even in de stilte terug te trekken. Deze workshop is een enorme aanrader!’
Elke

Mediteren? Alleen al het gedacht en mijn hoofd begon te tollen.
Zodra ik ging zitten, kregen mijn gedachten de vrije loop en kwam ik niet tot de rust en stilte die je via meditatie, normaal gesproken, kan vinden. En toch wou ik ‘leren mediteren’.De cursus die in The Banyan Tree werd aangeboden, was voor mij een uitgesproken kans.
Stapje per stapje werd ik meegezogen in het enthousiasme van de twee ‘Christine’n’.
Ik kreeg meer inzicht in de werking en bezieling van het mediteren.
Het ontvangen van mijn persoonlijke mantra was , voor mij, een intens moment.
Het is niet zweverig. De mantra is mijn leidraad geworden om mediterend te verstillen en helpt me in de zoektocht naar mezelf. Met warme dank,
Lieve

‘Ik vond het zeer intens. De reeks heeft mij verrijkt in wie ik ben. Het was diepgaand. We hebben ook veel theorie gekregen, maar dat was zeer positief om zo te weten te komen wat het mediteren inhoudt. Nu begrijp ik veel meer over het mediteren zelf. Het was een super toffe groep. Doe zeker zo verder. Jullie zijn 2 positieve, schitterende mensen.’
Elena

‘Het was precies het juiste moment om deze cursus te volgen. Met de juiste informatie ben ik even goed wakker geschud, bedankt hiervoor!’
Thomas