2023-01-13 Online Reeks Chakrareis (vm)

Online reeks: Intuïtief-creatieve Chakrareis

Via deze intuïtief-creatieve Chakrareis gaan we op een down to earth, liefdevolle manier aandacht schenken aan de 7 hoofdchakra’s (energiecentra) in het subtiele lichaam.

We bevoelen per online samenkomst via geleide meditatie een chakra en het thema gekoppeld aan de respectievelijke chakra en geven intuïtief expressie aan wat zich tonen wil via het schilderen. Door bewust met de chakra’s en daarbij behorende thema’s om te gaan kan er veel inzicht ontstaan, een goede energiedoorstroming  plaatsvinden, en een gebalanceerd leven ervaren worden.

Het woord Chakra is een Sanskriet-woord dat ‘wiel’ of ‘schijf’ betekent.

Je kan dit zien als draaikolken van energie, waarvan verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen. We situeren ze langs de ruggengraat en ze bevinden zich in het subtiele lichaam van de mens. We ervaren deze chakra’s in de vorm van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen.

Soms kan het zijn dat we in het leven op bepaalde gebieden vastlopen of juist vooruit gaan. Iedere ervaring heeft een effect op de chakra’s en/of omgekeerd heeft iedere chakra zijn effect op je dagdagelijks leven. Sommige chakra’s kunnen goed ontwikkeld zijn, anderen kunnen onder- of overontwikkeld zijn, waardoor we onze balans kwijt kunnen geraken. We voelen ons dan vaak moe, verdrietig, angstig, gestresseerd.

We voorzien veel tijd om via geleide meditatie en schilderen iedere chakra aandacht te geven met een vriendelijke en open geest, zonder teveel verwachtingen of te willen sturen.

Hoewel er veel chakra’s in en rond ons lichaam aanwezig zijn, richten we ons tot de zeven hoofdchakra’s en het totale veld van wie wij in essentie zijn.
We ervaren zachtjes dat onze ziele-essentie tastbaar meer en meer aanwezig komt in onze dagdagelijkse activiteit. Vrede, vreugde & opborrelende creativiteit komt aan de oppervlakte.

De samenkomsten gaan online door van 10u-12u op vrijdagvoormiddag (2 keer per maand)
* 13/01/23 Chakra één: onderkant van de ruggengraat,
Thema: bestaansrecht, er mogen zijn
* 27/01/23 Chakra twee: gelegen in de onderbuik,
Thema: emoties, seksualiteit, centeren
* 10/02/23 Chakra drie: gelegen in de buurt van de plexus solaris,
Thema: wilskracht, zachte krijger
* 24/02/23 Chakra vier: gelegen in de hartstreek,
Thema: liefde, zelfacceptatie
* 10/03/23 Chakra vijf: in de buurt van het strottenhoofd,
Thema: communicatie en creativiteit
* 24/03/23 Chakra zes: in de buurt van het voorhoofd:
Thema: helder zien, intuïtie en verbeeldingskracht
* 14/04/23 Chakra zeven: in de buurt van de kruin,
Thema: kennis en inzicht
* 28/04/23 Wisselwerking tussen de 7 hoofdchakra’s & doorstroming levensenergie

Ervaring in meditatie en schilderen is niet vereist.

Tijdsduur: Vrijdagvoormiddag 10u tot 12u
Begeleider: Christine Lenaerts
Prijs: 280 euro (8 online samenkomsten + samenvatting en opname van de geleide meditatie samen, na iedere samenkomst)
(Materiaal niet inbegrepen)
Je kan best schilderen met acrylverf op papier (minimum A4 formaat van min. 200 gram) of bv. op canvas (bv. formaat 30X30). Je ontvangt hier nog verder info over.
Op het einde van de reeks heb je dan 8 schilderijen!
(Opm. Indien je liever met kleurpotloden werkt, of pastelkrijt kan dit ook)

Om je een idee te geven van de planning van de voormiddag:
Eerst voorzie ik ruimte om onze ervaringen uit te wisselen met betrekking tot de Chakra van de afgelopen periode, want er komen zachtjes subtiele innerlijke processen in beweging. Het is bijzonder fijn dat je de mogelijkheid hebt deze belevingen te delen met gelijkgestemde zielen.
Dan bespreken we de nieuwe Chakra, met daarmee gelinkte thema’s.
Daarna doen we een klein half uurtje een geleide meditatie m.b.t. deze Chakra en gaan we, vanuit deze verstilling, een drietal kwartiertjes intuïtief schilderen.
We kunnen het geheel mooi afsluiten met een gesprek over hoe we dit hebben ervaren.
Het is natuurlijk zalig dat je dan ook, naast de ervaring en de inzichten, een schilderij hebt, wat je centraal mag plaatsen gedurende de 2 weken die volgen op de samenkomst, als spiegel van je innerlijke rijkdom.

Online: Via Googlemeet – ik bezorg je een link (die voor iedere samenkomst gebruikt kan worden) en stuur je een reminder met deze link op de dag van iedere samenkomst.
Als je je computer gebruikt, hoef je Google Meet niet te installeren en kan je gewoon deelnemen door te klikken op de link. (Voor een smartphone is het wel nodig even de Google Meet app te downloaden, als je deze nog niet had geïnstalleerd.)

Graag tijdig inschrijven via contactformulier
Dan stuur ik jou een bevestigingsmail (met betalingsgegevens).
Mocht je toch geen mail ontvangen of nog vragen hebben, gelieve me dan even telefonisch te contacteren (0479/81.34.52).

Mocht je me nog niet kennen en graag even voeling willen maken met mijn meditaties, dan kan je deze terugvinden op deze website onder ‘Agenda’ bij ‘geleide meditaties’.
Veel plezier ermee!
Christine

Schilderijen Christine Lenaerts

Reacties van deelnemers:

Bevlogen leerkracht wekt zonder moeite de creatieve spirit op met als gevolg de meest kleurrijke schilderijtjes! Héél fijne ervaring. Goede begeleiding qua info over de chakra’s maar ook haar mediaties werken erg goed door. Warme aanbeveling !! 
Gudrun

Ik heb geweldig genoten van deze reeks, het zet veel in beweging bij mij.
Dankje wel daarvoor!! 
Mieke

Het was voor mij een leuke originele manier om een creatie te laten ontstaan vanuit mezelf, onder de veilige zachte en deskundige begeleiding van Christine, ….heel organisch, zonder verwachtingen en controle…..Het heeft me veel inzichten gebracht zoals ‘het is wat het is’, acceptatie brengt rust en vrede en ik weet dat het nog een oefening is om helemaal in overgave te gaan….Als ik het eindresultaat zie , maakt het me blij Ik ben van plan het in te kaderen en op te hangen waar iedereen het kan zien.  ‘Want dit ben ik en ik mag gezien worden !‘
Van harte dank je wel Christine!

Elisabeth

Afbeeldingen van enkele deelnemers van werken doorheen de reeks:

Schilderijen cursist Gudrun
Schilderijen cursist Elisabeth
Schilderijen cursist Tascha
Tekeningen cursist Mieke

Zie ook Overzicht aanbod voor mijn aanbod..