Wie ik ben

Christine Lenaerts startte met The Banyan Tree in 2015.
Ze biedt de mogelijkheid om samen via verstilling en intuïtief-creatieve beleving te ontdekken wie we in essentie zijn.
Het tuinatelier, gelegen op een unieke locatie in hartje Genk, leent zich daar erg toe.
En ook online is er een ruim aanbod.
Dankzij een bijzondere synergie werkt The Banyan Tree soms ook samen met gastcoach Christine Pepels.

Christine Lenaerts

Als kind al was ik geïntrigeerd door de diepere betekenis van het leven.
Op mijn 18de ging ik voor het eerst met mijn moeder mee naar India.
Een ongelofelijk land dat mijn ogen opende voor de wereld in en rondom mij.

Ik heb vele jaren als sociaal assistente gewerkt met drugsverslaafden, bejaarden, kinderen, thuislozen en mensen met een mentale beperking. Daardoor leerde ik goed zien, horen en voelen wat er leefde bij de mensen en hoe ik iets kon betekenen op het moment dat onze paden elkaar kruisten. Deze ervaring leerde mij ook dichter naar mezelf te groeien en dieper te vertrouwen op mijn hart en mijn intuïtie.

Dankzij de opleiding intuïtieve ontwikkeling en tal van cursussen ging ik verder op reis naar mezelf en ontdekte ik verborgen schatten en krachten. Ik kwam obstakels en weerstanden tegen. Door hier aandacht aan te geven, echt te voelen en te vertrouwen op zichtbare en onzichtbare hulp, voelde ik me steeds dieper verankerd en werd mijn leven zoveel intenser, vreugde- en betekenisvoller.

Ik vind het heel boeiend om energetisch met mensen te werken en heb daarom mijn innerlijke roep gevolgd en voluit voor dit werk gekozen.
Het ontroert me te zien hoeveel energie er vrij komt als je jezelf toont met je pijn, vragen, vreugde en dromen. Dankzij het erkennen van wat zich aandient en door te vertrouwen op de leiding vanuit je hart, gebeuren er prachtige dingen en gaat er zo een mooie wereld voor je open!

Graag maak ik o.a. gebruik van vorm en beeld als instrument.
Bij de Hope-methode werken we met een energetische vorm van wat volgens jouw ervaring nog vast zit.
Bij intuïtief schilderen en tekenen is vorm en beeld ook een toegangspoort tot verdieping en inzicht in jezelf.
Dankzij diepe ontspanning en stilte komen we losser van vorm en beeld.
We ervaren dan het wonder van volheid en leegte, van eenheid.

Ik nodig je graag uit om samen te groeien, samen te proeven en samen te ervaren!

Opleidingen en cursussen:

Meditatieleraar/zelfonderzoek met meditatievormen en Indische filosofie / IVIM (Intensieve vorming in meditatie) Paul Baatsen (2022-heden)
Jaaropleiding Manifesteren met je bewustwordingspraktijk / Erik Verhagen (2021)
Freelance Outplacementcoach / Positive Vibes (2021)
Verdieping in de HOPE-methodiek / Timotheus-Intuïtie vzw (2020-2021)
Freelance Loopbaancoach / Positive Vibes (2019)
Psycho-Energetisch Master Coach / Epeca (European Psycho-Energetic Coaching Association) (2016-2019)
Leren mediteren met persoonlijke mantra / Christine Pepels, Chopra teacher (2018)
Lesgever in mandala tekenen / Elisannes Expressie (2015-2016)
HOPE-facilitator / Timotheus-Intuïtie vzw (2015)
Vedische kunst / Vedic Art Gert Stienaers (2014)
Transcendente meditatie / Transcendente meditatie beweging (2013)
Leven vanuit je hart/ Timotheus-Intuïtie vzw (2013)
Intuïtieve ontwikkeling / Timotheus-Intuïtie vzw (2012-2016)
Intuïtieve ontwikkeling en adembeheersing / vzw de Lichtcirkel (2011-2012)
Body-awareness / Auroville India (2005)
Prof. bachelor Sociaal werk – optie Maatschappelijk werk / Sociale School Heverlee (1996-1999)

DSC06118

solo-crop

Gastcoach Christine Pepels (van ‘Evolutionary Being’)

Als kind vond ik de wereld betoverend. Ik filosofeerde over de wereld en mijn plaats daarin. Ik schreef gedichten waarin ik de natuur bezong en hartstochtelijk op zoek ging naar mezelf.

Na mijn studies in communicatie werkte ik tien jaar in de mediasector. Het was een fantastische tijd maar inhoudelijk bleef ik op mijn honger. Waarover wil ik communiceren, dacht ik. Het was tijd voor een innerlijke reis.

In 1998 verhuisde ik naar Spanje en veranderde mijn levensstijl. Naast mijn werk als vastgoed- makelaar was er tijd om te lezen . Het oeuvre van Joseph Campbell inspireerde me enorm. In zijn boek ‘Pathways to Bliss’ zegt hij dat je bliss of gelukzaligheid bereikt wanneer je dat doet wat je hart laat zingen. “ Doe dat en blijf dat doen en je zal zien dat poorten zullen opengaan die anders gesloten zouden blijven.” Ik volgde zijn advies.

Doorheen de jaren kwamen er bijzondere leermeesters op mijn pad. Ik kreeg onder meer les in filosofie , de Jungiaanse archetypes, chakra psychologie, tai chi en yoga.

In 2009 volgde ik een seminarie van Dr. Deepak Chopra en Dr. David Simon met als titel: The Wisdom of Healing. Het was een openbaring. Ik besefte dat welzijn en persoonlijke groei onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ik leerde dat dagelijks mediteren ons brengt naar een staat van vrede, evenwicht, creativiteit en transformatie. Stap voor stap integreerde ik de aangereikte tools in mijn leven en ervaarde een diepe vervulling die alle verwachtingen oversteeg.

Ik wist nu zeker waarover ik wilde communiceren. Sinds 2009 ben ik verbonden aan The Chopra Center for Wellbeing en studeerde er af als instructeur Primordial Sound Meditation en Perfect Health. Ik startte met het geven van workshops in meditatie, bewustzijn en welzijn.

In 2014 keerde ik terug naar België. Ik volgde een opleiding als life coach om one-on-one met mensen te leren werken. Tijdens de coaching sessies ontmoette ik prachtige mensen waarvan ik zelf veel leerde. Dankzij die ervaringen ontwikkelde ik workshops op maat.

In een turbulente wereld is het nodig om je rustpunt te vinden. Van daaruit kan je dan bewustere keuzes maken die je fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn bevorderen.

Wie je bent is geen statisch gegeven. Het is een zalige evolutie. Ik nodig jullie graag uit in de workshops waar we samen kunnen groeien naar een leven van vervulling.